ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Hrima.gr | English
ΣΚΟΠΟΣ & ΣΤΟΧΟΙ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ & ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
ΟΜΙΛΗΤΕΣ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΟΜΙΛΗΤΩΝ
ΕΓΓΡΑΦΗ
Ο ΧΩΡΟΣ
ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ
ΧΟΡΗΓΟΙ
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
ΒΙΝΤΕΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
ΑΠΟΨΕΙΣ ΧΟΡΗΓΩΝ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
 

ΟΜΙΛΗΤΕΣ
 


Δημήτρης Παρασκευάς
Διευθύνων Εταίρος, Δικηγορικό Γραφείο «Ηλία Παρασκευά»

O Δημήτρης Παρασκευάς είναι δικηγόρος και στον Άρειο Πάγο και διευθύνει το δικηγορικό γραφείο «Ηλία Παρασκευά 1933». Το γραφείο μνημονεύεται ως ίσως το καλύτερο δικηγορικό γραφείο στις Ιδιωτικοποιήσεις & Μεγάλα Έργα (Projects) στην Ελλάδα από το TheEuropeanLegal 500 (2003, 2006 και 2007), ενώ κατατάσσεται σταθερά ανάμεσα στα καλύτερα Ελληνικά δικηγορικά γραφεία τόσο από το TheEuropeanLegal 500, όσο και από το ChambersGlobal - TheWorld'sLeadingLawyers. Ο Δημήτρης Παρασκευάς είναι επίσης πρόεδρος του Ιδρύματος «Ηλίας Σπ. Παρασκευάς», του Ελληνικού Συλλόγου Αποφοίτων του London School of Economics και μέλος Δ.Σ. πολλών εταιρειών και φιλανθρωπικών σωματείων.

O Δημήτρης Παρασκευάς: 

  • δραστηριοποιείται κυρίως στους τομείς των αγοραπωλησιών επιχειρήσεων, ιδιωτικοποιήσεων και αναδιαρθρώσεων επιχειρήσεων, εταιρικού, τραπεζικού και χρηματιστηριακού δικαίου, και έχει συμβουλεύσει περισσότερες από 200 επιχειρήσεις, τράπεζες και επενδυτικούς οίκους σε συναλλαγές που υπερβαίνουν τα 40 δις ευρώ.
  • αναφέρεται ως ένας από τους δύο κορυφαίους Έλληνες δικηγόρους σε θέματα εξαγορών και συγχωνεύσεων και ως ένας από τους καλύτερους δικηγόρους στον κόσμο σε αυτό τον τομέα στον οδηγό WhoisWhoofMerger & AcquisitionLawyers (2005, 2006 και 2007). Επίσης, κατατάσσεται ανάμεσα στους πέντε καλύτερους Έλληνες δικηγόρους από το Legal Media Group Guide to the World'sLeadingM & ALawyers(IFLR 2006), καθώς και ανάμεσα στους δέκα καλύτερους Έλληνες εμπορικολόγους από το διεθνή δικηγορικό οδηγό ChambersGlobal - TheWorld'sLeadingLawyers.
  • διετέλεσε μέλος του συμβουλευτικού οργάνου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «HighLevelGrouponIndustrialRelationsandChangeinEurope» σε θέματα κοινωνικού διαλόγου (2002) και νομικός εμπειρογνώμονας και εκπρόσωπος της επίσημης ελληνικής αντιπροσωπείας στη Συνδιάσκεψη της Χάγης για το εφαρμοστέο δίκαιο σε σχέση με εμπράγματα δικαιώματα επί κινητών αξιών που τηρούνται σε ενδιάμεσα συστήματα πληρωμών (2001). Έχει εργασθεί ως σύμβουλος σε διάφορες διεθνείς επιτροπές και οργανισμούς, όπως ο ΟΟΣΑ, ο UNIDO, το Συμβούλιο της Ευρώπης, το SOEC, και προήδρευσε των Ευρωπαϊκών Χωρών στην ομάδα εργασίας της UNCTAD για τις συγκριτικές εμπειρίες αναφορικά με τις ιδιωτικοποιήσεις το 1994, ενώ έχει συμμετάσχει ως εμπειρογνώμονας σε νομοπαρασκευαστικές επιτροπές.
  • άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε εξειδικευμένα διεθνή περιοδικά, όπως το ΙnternationalPrivatisationReview, το Privatisation & PublicPrivatePartnershipReview και το EuropeanCompetitionLawReview. Έχει γράψει το κεφάλαιο για την Ελλάδα στο βιβλίο του R. Potok «Cross Border Collateral: Legal Risk and the Conflict of Laws», που εκδόθηκε από τον οίκο Butterworths, καθώς και τα αντίστοιχα κεφάλαια για την Ελλάδα στις εκδόσεις GettingtheDealthrough: MergersandAcquisitions(2005 και 2006) καιTheInternationalComparativeLegalGuidetoMergerControl (2006 και 2007).

Πριν επιστρέψει στον ιδιωτικό τομέα, ο Δημήτρης Παρασκευάς υπηρέτησε ως Ειδικός Γραμματέας Αποκρατικοποίησης στο Υπουργείο Ανάπτυξης (Ιούλιος 1993 - Ιούλιος 1999) επί τεσσάρων Κυβερνήσεων. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, το Ελληνικό Πρόγραμμα Αποκρατικοποιήσεων απέφερε έσοδα περίπου 10 δις ευρώ. Ο Δημήτρης Παρασκευάς οργάνωσε και διεξήγαγε επιτυχώς τις διαπραγματεύσεις σε μία σειρά από περίπλοκες ιδιωτικοποιήσεις και για το συγκεκριμένο αυτό έργο του χαρακτηρίστηκε από τους FinancialTimes ως «SuperSalesman» (1999). Διετέλεσε επίσης Σύμβουλος του Υπουργού Βιομηχανίας, Ενέργειας και Τεχνολογίας (1993) και μέλος του Δ.Σ. της «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε.» (1999-2001).

Ο Δημήτρης Παρασκευάς κατετάγη πρώτος στις εξετάσεις του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών το Σεπτέμβριο του 1987, είναι αριστούχος απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (LL.M.) σε θέματα εμπορικού και εταιρικού δικαίου από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (London School of Economics and Political Science, Σεπτέμβριος 1987). Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στο LCCI (Shipping), το NASD (Brokering), το ΙΒΑ (EU Law), το ILT (Law - Management), το Harvard Business School (Leading Professional Services Firms - Negotiations) και τη UBS (Asset Management).

 
 

South-East Europe Banking Conference 2008

Sponsors

PLATINUM SPONSORS


GOLD SPONSOR

SILVER SPONSOR



ΕΠΙΤΙΜΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ




ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ